Kelas Pulut
Kuning Hantaran bersama Kak Mai telah berlangsung di Negeri Dibawah Bayu Tawau,
Sabah dalam suasana santai dan ceria.
Semasa kelas tersebut setiap peserta telah diberi
tunjuk ajar serta teknik-teknik menghasilkan pulut kuning yang sedap dan
cantik. Antara teknik-teknik yang diajar adalah:
1. Teknik pulut kuning hantaran
2. Teknik
membuat pulut 2 tingkat ( 2 tier )
3. Teknik
membuat pulut 3 tingkat ( 3 tier )
4. Teknik
membuat kuning untuk berkat
5. Teknik membuat ukiran sayur-sayuran ringkas
5. Teknik membuat ukiran sayur-sayuran ringkas
6.
Teknik menggubah menggunakan bunga segar
7.
Rendang pedas yang sedap dan marvelous
8. Teknik membuat
costing Pulut Kuning Perkahwinan mengikut package. Package Diamond, Package
Delima dan sebagainya.
Ribuan terima kasih diatas jemputan dari pihak tuan rumah dan layanan mesra dari orangSabah
serta kepada semua peserta yang hadir ke kelas Citarasa Asli. In shaa Allah
jika ada jemputan dan rezeki Kak Mai akan ke Sabah
lagi.
Bagi yang berminat untuk menempah/mempelajari
teknik-teknik tersebut boleh PM Kak Mai atau hubungi/whatsapp di 017 5419816.
Untuk keterangan lanjut sila lawati : http://citarasa-asli.blogspot.com/Ribuan terima kasih diatas jemputan dari pihak tuan rumah dan layanan mesra dari orang
Kelas seterusnya akan diadakan di Bangsar Kuala Lumpur pada 22.10.2014 Cuti Deepavali.
No comments:
Post a Comment