Tuesday 16 September 2014

Kelas Pulut Kuning Hantaran di Tawau Sabah – 16/9/2014

Kelas Pulut Kuning Hantaran bersama Kak Mai telah berlangsung di Negeri Dibawah Bayu Tawau, Sabah dalam suasana santai dan ceria.
Semasa kelas tersebut setiap peserta telah diberi tunjuk ajar serta teknik-teknik menghasilkan pulut kuning yang sedap dan cantik. Antara teknik-teknik yang diajar adalah:

1.     Teknik pulut kuning hantaran
2.     Teknik membuat pulut 2 tingkat ( 2 tier )
3.     Teknik membuat pulut 3 tingkat ( 3 tier )
4.     Teknik membuat  kuning untuk berkat
5.     Teknik membuat ukiran sayur-sayuran ringkas
6.     Teknik menggubah menggunakan bunga segar
7.     Rendang pedas yang sedap dan marvelous
8.     Teknik membuat costing Pulut Kuning Perkahwinan mengikut package. Package Diamond, Package Delima dan sebagainya.

Ribuan terima kasih diatas jemputan dari pihak tuan rumah dan layanan mesra dari orang Sabah serta kepada semua peserta yang hadir ke kelas Citarasa Asli. In shaa Allah jika ada jemputan dan rezeki Kak Mai akan ke Sabah lagi.
Bagi yang berminat untuk menempah/mempelajari teknik-teknik tersebut boleh PM Kak Mai atau hubungi/whatsapp di 017 5419816. Untuk keterangan lanjut sila lawati : http://citarasa-asli.blogspot.com/

Kelas seterusnya akan diadakan di Bangsar Kuala Lumpur pada 22.10.2014 Cuti Deepavali. 





































No comments:

Post a Comment