JADUAL KELAS CITARASA ASLI

APRIL 2014 – Jadual Kelas MyCitarasa Asli Studio.


Kelas Frozen Part 2


Tarikh               : 20 April 2014 (Ahad)

Masa                 : 10.00 am hingga selesai
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             : Min 8 pax
            
Fee                   :  RM 200.00
Deposit              :  RM 100.00

MBB                  : Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Syira Loke
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai

Module :
1-      Pau
2-      Popia
3-      Bread Roll
4-      Sardine Roll
5-      Murtabak Mini








Kelas Kemboja Bakar Berlauk


Tarikh               : 17 April 2014 (Khamis)

Masa                 : 6.00 pm hingga selesai
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             : Min 5 pax
            
Fee                   :  RM 100.00
Deposit              :  RM 50.00

MBB                  : Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922
                          (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai









Kelas Chicken Pot Pie


Tarikh               : 16 April 2014 (Rabu)

Masa                 : 6.00 pm hingga selesai
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             : Min 5 pax
            
Fee                   :  RM 80.00
Deposit              :  RM 50.00

MBB                  : Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922
                         (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai







Kelas Santai Tart Mawar


Tarikh               : 15 April 2014 (Selasa)

Masa                 : 6.00 pm hingga selesai
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             : Min 5 pax
            
Fee                   :  RM 100.00
Deposit              :  RM 50.00

MBB                  : Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922
                         (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai

**Setiap peserta akan membawa pulang 1 balang kuih tart mawar









Kelas Santai "ALL ABOUT POTATOES”

Tarikh               : 12 April 2014 (Sabtu)

Masa                 : 2.30 pm hingga selesai
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             :  10 pax
            
Fee                   :  RM 220.00
Deposit              :  RM 100.00

MBB                  : Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922 
                          (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Mardiana Akma Mohamed
RSVP                :  017 - 5419816   - Kak Mai

Module :
1- Baked Potatoes (Kentang Berhantu)
2- Sherperd Pie
3- Cheezy Ball








Kelas Santai "TAKOYAKI MALATOPSSS”

Tarikh               : 12 April 2014 (Sabtu)

Masa                 : 9.30 pm hingga selesai
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             :  10 pax
            
Fee                   :  RM 200.00 (resepi + Pan Takoyaki Electric + Takoyaki yang dimasak)
Deposit              :  RM 100.00

MBB                  : Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai


Module :
1. Teknik & tips membuat Sos Takoyaki yang marvelous
2. Cara penggunaan Pan Grill Takoyaki TRIO
3. Teknik membuat Takoyaki ball yang bulat dan penuh
4. Inti Takoyaki ball dengan menggunakan inti udang yang segar.
















KELAS ROTI JALA + KARI AYAM KAWWW & SERAWA DURIAN


Tarikh          : 11 April 2014 (Jumaat)
Masa            : 2:30 pm hingga selesai 

Lokasi          :  MyCitarasa Asli Studio, Lengkok Abdullah, Bangsar  
            
Fee              :  RM  150.00
Deposit        :  RM  100.00
MBB            :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc         : MBB -  5647 1750 7922 - Citarasa Asli Trading
                      (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP          :   017 - 5419816  - Kak Mai


Module :
     1. Teknik membancuh roti jala yang mudah dan cepat
     2.  Teknik mendapatkan roti jala yang lembut dan tahan lama
     3. Teknik menjala yang cepat. 1 kg tepung dalam masa 30 minit sahaja.
     4.  Teknik memasak kari ayam power, sedap dan pekat.

(Percuma kuali non-stick dan acuan bernilai RM100)





Kelas Koci Leleh

Tarikh               : 6 April 2014 (Ahad)

Masa                 : 2.30 pm hingga selesai
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             :  6 pax            
Fee                   :  RM 70.00
Deposit              :  RM 50.00

MBB                  : Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922 
                          (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai

Module :
1. Koci Leleh
 
Percuma : Resepi Apam Tepung Beras






Kelas Kek Gula Hangus

Tarikh               : 6 April 2014 (Ahad)

Masa                 : 10.00 am hingga selesai
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             :  6 pax
            
Fee                   :  RM 50.00
Deposit              :  RM 50.00 (Full amount)

MBB                  : Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922 
                             (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai

Module :
1. Kek Gula Hangus Super Moist







Kelas Package Pulut Kuning Wedding 

Tarikh          : 5 April 2014 ( Sabtu )                           
Masa            : 09.00 pagi hingga selesai
Lokasi           : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL
         
Fee              :  RM 380.00
Deposit        :  RM 100.00

MBB            :  Citarasa Asli Trading
No/Acc         : MBB - 5647 1750 7922
                        (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP          :  017 - 5419816       - Kak Mai
                
Module :

1.     Teknik pulut kuning hantaran
2.     Teknik membuat pulut 2 tingkat ( 2 tier )
3.     Teknik membuat pulut 3 tingkat ( 3 tier )
4.     Teknik membuat  kuning untuk berkat
5.     Teknik membuat ukiran sayur-sayuran ringkas
6.     Teknik menggubah menggunakan bunga segar
7.     Rendang pedas yang sedap dan marvelous
8.     Teknik membuat costing Pulut Kuning Perkahwinan mengikut package. Package Diamond, Package Delima dan sebagainya.

** setiap peserta akan membawa pulang sebiji pulut 9in (5kg) yang dihias sendiri
    - Percuma........ set tools box kit 











Kelas Santai "TAKOYAKI MALATOPSSS”

Tarikh               : 1 April 2014 (Selasa)

Masa                 : 2.30 pm hingga selesai
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             :  10 pax
            
Fee                   :  RM 200.00 (resepi + Pan Takoyaki Electric + Takoyaki yang dimasak)
Deposit              :  RM 100.00

MBB                  : Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922 
                            (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)












Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai

Module :
1. Teknik & tips membuat Sos Takoyaki yang marvelous
2. Cara penggunaan Pan Grill Takoyaki TRIO
3. Teknik membuat Takoyaki ball yang bulat dan penuh
4. Inti Takoyaki ball dengan menggunakan inti udang yang segar.





MARCH 2014 – Jadual Kelas MyCitarasa Asli Studio.


Kelas Biskut Raya Part 1 – Nissa Cookies

Tarikh : 16 Mac 2014 (Ahad)

Masa : 10.00 am hingga selesai 
Lokasi : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL 

Student : 10 pax

Fee : RM 200.00
Deposit : RM 100.00

MBB : Citarasa Asli Trading
No/Acc : MBB - 5647 1750 7922
(sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai

Pengajar : Nissa Cookies

Module:
1. Biskut Walnut Delight
2- Biskut Sugee Brunei
3- Biskut Snowy Oats
4- Biskut Oreo Crunchy
5- Biskut Crispy Mocha

++ Bonus 3 resepi












Kelas Continental Cake

Tarikh : 9 Mac 2014 (Ahad)

Masa : 10.00 am hingga selesai 
Lokasi : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL

Pax : Min 5 Pax

Fee : RM 280.00
Deposit : RM 100.00

MBB : Citarasa Asli Trading

No/Acc : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar : Kak Mai Abdul Halim – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai

Module :
1- Marble Nutella
2- Turkish Indulgence
3- Chocomello Cake

Peserta akan diajar :
1- Teknik-teknik menghasilkan kek yang sangat sedap sehebat kek terkenal.
2- Teknik membuat kek yang gebu, moist serta royal.













Kelas Santai "TAKOYAKI MALATOPSSS” di Lynn Hassan Studio


Tarikh : 8 Mac 2014 (Sabtu)

Masa : 10.30 am hingga selesai
Lokasi : Lynn Hassan Studio, Saujana Utama Sungai Buloh 

Student : 10 pax

Fee : RM 230.00 (resepi + Pan Takoyaki Electric + Takoyaki yang dimasak)
Deposit : RM 100.00

RSVP : 0133421830 - Lynn Hassan

Pengajar : Kak Mai Abdul Halim – http://citarasa-asli.blogspot.com/
017 5419816

Module :
1. Teknik & tips membuat Sos Takoyaki yang marvelous
2. Cara penggunaan Pan Grill Takoyaki TRIO
3. Teknik membuat Takoyaki ball yang bulat dan penuh
4. Inti Takoyaki ball dengan menggunakan inti udang yang segar
















Kelas Santai "TAKOYAKI MALATOPSSS” di SF Kek Kajang

Tarikh               : 5 Mac 2014 (Rabu)

Masa                 : 2.30 pm hingga selesai
Lokasi               : SF Kek Sg Jelok, Kajang
Student             :  10 pax
            
Fee                   :  RM 230.00 (resepi + Pan Takoyaki Electric + Takoyaki yang dimasak)
Deposit              :  RM 100.00
RSVP                :  010 - 2777346       - SF Kek

Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com

Module :
1. Teknik & tips membuat Sos Takoyaki yang marvelous
2. Cara penggunaan Pan Grill Takoyaki TRIO
3. Teknik membuat Takoyaki ball yang bulat dan penuh
4. Inti Takoyaki ball dengan menggunakan inti udang yang segar.

















Kelas Donut Gonggok Crispy

Tarikh : 2 Mac 2014 (Ahad)

Masa : 2.30 pm hingga selesai
Lokasi : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL

Student : Min 6 pax

Fee : RM 100.00
Deposit : RM 50.00

MBB : Citarasa Asli Trading
No/Acc : MBB - 5647 1750 7922
(sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar : Siti Monaliza
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai Abdul Halim











Kelas Santai "TAKOYAKI MALATOPSSS”

Tarikh               : 2 Mac 2014 (Ahad)

Masa                 : 10.00 am hingga selesai
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             : 10 pax
            
Fee                   :  RM 200.00 (resepi + Pan Takoyaki Electric + Takoyaki yang dimasak)
Deposit              :  RM 100.00

MBB                  : Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922
                         (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai

Module :
1. Teknik & tips membuat Sos Takoyaki yang marvelous
2. Cara penggunaan Pan Grill Takoyaki TRIO
3. Teknik membuat Takoyaki ball yang bulat dan penuh
4. Inti Takoyaki ball dengan menggunakan inti udang yang segar.




















Kelas Santai "TAKOYAKI MALATOPSSS”

Tarikh : 1 Mac 2014 (Sabtu)

Masa : 3.30 pm hingga selesai 
Lokasi : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL 

Student : 10 pax

Fee : RM 200.00 (resepi + Pan Takoyaki Electric + Takoyaki yang dimasak)
Deposit : RM 100.00

MBB : Citarasa Asli Trading
No/Acc : MBB - 5647 1750 7922
(sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai

Module :
1. Teknik & tips membuat Sos Takoyaki yang marvelous
2. Cara penggunaan Pan Grill Takoyaki TRIO
3. Teknik membuat Takoyaki ball yang bulat dan penuh
4. Inti Takoyaki ball dengan menggunakan inti udang yang segar.






















Kelas Tart Mawar


Tarikh : 1 Mac 2014 (Sabtu)

Masa : 10.00 am hingga selesai
Lokasi : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL 

Student : Min 5 pax

Fee : RM 100.00
Deposit : RM 50.00
MBB : Citarasa Asli Trading
No/Acc : MBB - 5647 1750 7922
(sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai







FEBRUARI 2014 – Jadual Kelas MyCitarasa Asli Studio.


Kelas 3 Jenis Kuih Terhangat Dipasaran

Tarikh               : 23 Februari 2014 (Ahad)
                                     
Masa                 : 10.00 am hingga selesai
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             : Min 5 pax
            
Fee                   :  RM 150.00
Deposit              :  RM 100.00

MBB                  : Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai


Module :
1. Murtabak Crackers
2. Talam Jala Emas

3. Koci Leleh




Kelas 4 Jenis Kuih Talam  

Tarikh               : 22 Februari 2014 (Sabtu)
                                     
Masa                 : 10.00 am hingga selesai
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             : Min 5 pax
            
Fee                   :  RM 180.00
Deposit              :  RM 100.00

MBB                  : Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922

                             (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai


Module :
1. Bingka Cheese
2. Talam Ubi Kayu
3. Seri Muka Durian Gula Merah
4. Talam Mak Dara


Teknik-teknik yang  akan diajar:
1- Teknik menghasilkan talam yang menarik  serta tekstur yang cantik
2- Teknik memotong kuih talam yang kemas dan dalam pelbagai saiz.
3- Teknik pembungkusan
4- Teknik pemasaran, promosi serta jualan kuih talam





Kelas Santai "TAKOYAKI"

Tarikh               : 19 Februari 2014 (Rabu)

Masa                 : 3.30 pm hingga selesai
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             : Min 5 pax
            
Fee                   :  RM 200.00 (resepi + Pan Takoyaki Electric + Takoyaki yang dimasak)
Deposit              :  RM 100.00

MBB                  : Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai

Module :
1. Membuat Sos Takoyaki yang sedap
2. Teknik mengunakan Pan Takoyaki
3. Teknik mendapatkan Takoyaki yang bulat dan penuh
4. Takoyaki ball akan menggunakan inti udang segar.

Setiap peserta akan membawa pulang 1 unit Pan Takoyaki Electric. Amat berbaloi
















Kelas Cute Painted Swissroll  * Semi Hands On *

Tarikh               : 16 Februari 2014 (Ahad)
                                     
Masa                 : 10.00 am hingga selesai
Lokasi               : Bakery Farm Kajang 
                             19-G Jalan Reko 1, Reko Sentral
                              43000 Kajang
RSVP                :  019 9315399   –  Jamaliah Hj Abdullah
Student             : Min 10 pax
            
Fee                   :  RM 220.00
Deposit              :  RM 100.00

RHB                  :  Jamaliah Hj Abdullah
No/Acc              :  RHB - 11202200746179 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Kak Mai Abdul Halim – http://citarasa-asli.blogspot.com
                          017 5419816


Module :
1. 5 Resepi
2. 6 Jenis Filling
3. 3 Teknik menggulung
4. 3 Jenis Size ( L , M , Mini )
5. 6 design
     a) Chocolate Marble Swissroll
     b) Sri Kaya Pandan Swissroll
     c) Rainbow Swissroll
     d) Giraffe Swissroll
     e) Strawberry Swissroll
     f) Tiger Swissroll

PERHATIAN :
Untuk makluman semua setiap biji swissroll akan dibahagi kepada 4 bahagian sahaja. Setiap peserta akan membawa sebahagian dari setiap 6 jenis swissroll. Amat berbaloi untuk semua peserta membawa pulang.   






      
   
Kelas Santai "TAKOYAKI"

Tarikh               : 12 Februari 2014 (Rabu)

Masa                 : 3.30 pm hingga selesai
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             : Min 5 pax
            
Fee                   :  RM 200.00 (resepi + Pan Takoyaki Electric + Takoyaki yang dimasak)
Deposit              :  RM 100.00

MBB                  : Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai

Module :
1. Membuat Sos Takoyaki yang sedap
2. Teknik mengunakan Pan Takoyaki
3. Teknik mendapatkan Takoyaki yang bulat dan penuh
4. Takoyaki ball akan menggunakan inti udang segar.

Setiap peserta akan membawa pulang 1 unit Pan Takoyaki Electric. Amat berbaloi














Kelas Cute Painted Swissroll  * Demo * - Dungun Terengganu

Tarikh       : 8 Februari 2014 (Sabtu)
                                     
Masa          : 10.00 am hingga selesai


Lokasi : Azlila Alias
Taman Sri Rumbia
23000 Dungun
Terengganu

RSVP           :  019 9543686 /  016 9347374 - Azlila Alias

Student        : Min 10 pax           
Fee                :  RM 250.00
Deposit         :  RM 100.00

No account   :  MBB  1630 9106 4750 – Azlila Alias
                          (sila sms/whatsapp ke nombor 019 9543686 sebagai pengesahan selepas
                           bank-in dibuat)

Tenaga pengajar  :  Kak Mai Abdul Halim– http://citarasa-asli.blogspot.com
                                   017 5419816 - HP       






    

  Kelas santai "TAKOYAKI" - Hands On - Dungun Terengganu


**** Resepi + Pan Takoyaki Pan Electrik + Takoyaki yang dimasak

Tarikh : 8 Februari 2014 (Sabtu)

Masa : 3.30pm hingga selesai

Lokasi : Azlila Alias
Taman Sri Rumbia
23000 Dungun
Terengganu

RSVP : 019 9543686 / 016 9347374 - Azlila Alias

Fee : RM 230.00 (resepi + Pan Takoyaki Electric + Takoyaki yang dimasak)
Deposit : RM 100.00

No account : MBB 1630 9106 4750 – Azlila Alias
(sila sms/whatsapp ke nombor 019 9543686 selepas bank-in dibuat)

Tenaga pengajar : Kak Mai Abdul Halim – http://citarasa-asli.blogspot.com/
017 5419816 (hp)

Module :
1. Membuat Sos Kakoyaki yang sedap
2. Teknik mengunakan Pan Takoyaki
3. Teknik mendapatkan Takoyaki yang bulat dan penuh
4. Takoyaki ball akan mengunakan inti udang segar.

Setiap peserta akan membawa pulang 1 unit Pan Takoyaki Electric. Amat berbaloi














   




JANUARI 2014 – Jadual Kelas MyCitarasa Asli Studio.


Kelas Roti Jala + Kari Ayam Kawww + Serawa Durian

Tarikh : 26 Januari 2014 (Ahad)
Masa : 3:00 pm hingga selesai 

Lokasi : MyCitarasa Asli Studio, Lengkok Abdullah, Bangsar

Fee : RM 150.00
Deposit : RM 100.00
No/Acc : MBB - 5647 1750 7922 - Citarasa Asli Trading (sila sms/whatspp pengesahan selepas bank-in)

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai


Module :
1. Teknik membancuh roti jala yang mudah dan cepat
2. Teknik mendapatkan roti jala yang lembut dan tahan lama
3. Teknik menjala yang cepat. 1 kg tepung dalam masa 30 minit sahaja.
4. Teknik memasak kari ayam power, sedap dan pekat.

(Percuma kuali non-stick dan acuan bernilai RM100)





Kelas Cute Painted Swissroll


Tarikh : 25 January 2014 (Sabtu)

Masa : 10.00 AM hingga selesai
Lokasi : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL

Student : Min 4 pax/ Max 12 pax

Fee : RM 200.00 ( Harga Biasa RM 250.00 )
Deposit : RM 100.00

MBB : Citarasa Asli Trading
No/Acc : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai

Module :
1. 5 Resepi
2. 6 jenis filling
3. 3 Jenis Size ( L , M , Mini khas untuk door gift)
4. 6 design
a) Chocolate Marble Swissroll
b) Sri Kaya Pandan Swissroll
c) Rainbow Swissroll
d) Giraffe Swissroll
e) Strawberry Swissroll
f) Tiger Swissroll





Kelas Package Pulut Kuning Wedding 

Tarikh          : 18 Januari 2014 ( Sabtu )                           
Masa            : 09.00 pagi hingga selesai
Lokasi           : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL
         
Fee              :  RM 380.00
Deposit        :  RM 100.00

MBB            :  Citarasa Asli Trading
No/Acc         : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP          :  017 - 5419816       - Kak Mai
                
Module :

1.     Teknik pulut kuning hantaran
2.     Teknik membuat pulut 2 tingkat ( 2 tier )
3.     Teknik membuat pulut 3 tingkat ( 3 tier )
4.     Teknik membuat  kuning untuk berkat
5.     Teknik membuat ukiran sayur-sayuran ringkas
6.     Teknik menggubah menggunakan bunga segar
7.     Rendang pedas yang sedap dan marvelous
8.     Teknik membuat costing Pulut Kuning Perkahwinan mengikut package. Package Diamond, Package Delima dan sebagainya.

** setiap peserta akan membawa pulang sebiji pulut 9in (5kg) yang dihias sendiri
    - Percuma........ set tools box kit 

Student:
1-     Tun Nazma
2-     Jat Samad
3-     Yann
4-     Zabariah Zakaria
5-     (Kosong)
6-     (Kosong)










Kelas 2 Jenis Kuih Talam 

Tarikh : 14 Januari 2014 (Selasa) 
Masa : 2.30 pm hingga selesai
Lokasi : MyCitarasa Asli Studio Bangsar, KL

Student : Min 6 pax/ Max 10 pax

Fee : RM 90.00
Deposit : RM 50.00
MBB : Citarasa Asli Trading
No/Acc : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai


Module :
1. Seri Muka Pandan
2. Talam Lapis Ubi Kayu






Kelas 2 Jenis Kuih Talam 

Tarikh : 14 Januari 2014 (Selasa) 
Masa : 9.30 am hingga selesai
Lokasi : MyCitarasa Asli Studio Bangsar, KL

Student : Min 6 pax/ Max 10 pax

Fee : RM 90.00
Deposit : RM 50.00
MBB : Citarasa Asli Trading
No/Acc : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai


Module :
1. Talam Lapis Pelangi
2. Talam Suji Gula Merah





Kelas 2 Jenis Talam


Tarikh               : 5 Januari 2014 (Ahad)
                                       
Masa                 : 9.30 am hingga selesai 
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             : Min 6 pax/ Max 10 pax
            
Fee                   :  RM 90.00
Deposit              :  RM 50.00

MBB                  :  Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai


Module :
1. Talam Lapis Keladi
2. Talam Pandan Nyonya

Teknik-teknik yang  akan diajar:
1- Teknik menghasilkan talam yang menarik  serta tekstur yang cantik
2- Teknik memotong kuih talam yang kemas dan dalam pelbagai saiz.
3- Teknik pembungkusan
4- Teknik pemasaran, promosi serta jualan kuih talam

Jadi jangan tunggu lagi.......Kelas terhad kepada 10 orang sahaja. Produk ini boleh dijadikan ibu duit menjana pendapatan lebih untuk anda berniaga hanya dirumah sahaja....







Kelas 2 Jenis Talam

Tarikh               : 5 Januari 2014 (Ahad)
                                       
Masa                 : 2.30 pm hingga selesai 
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             : Min 6 pax/ Max 10 pax
            
Fee                   :  RM 90.00
Deposit              :  RM 50.00

MBB                  :  Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai


Module :
1. Talam Lapis Jagung Berkrim
2. Koleh Kacang

Teknik-teknik yang  akan diajar:
1- Teknik menghasilkan talam yang menarik  serta tekstur yang cantik
2- Teknik memotong kuih talam yang kemas dan dalam pelbagai saiz.
3- Teknik pembungkusan
4- Teknik pemasaran, promosi serta jualan kuih talam

Jadi jangan tunggu lagi.......Kelas terhad kepada 10 orang sahaja. Produk ini boleh dijadikan ibu duit menjana pendapatan lebih untuk anda berniaga hanya dirumah sahaja....




Kelas Cute Painted Swissroll  * Semi Hands On *


Tarikh               : 4 Januari 2014 (Sabtu)                                   
Masa                 : 10.00 am hingga selesai
Lokasi               : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL  

Student             : Min 4 pax/ Max 8 pax
Fee                   :  RM 200.00 ( Harga Biasa RM 230.00 )
Deposit              :  RM 100.00

MBB                  :  Citarasa Asli Trading
No/Acc              : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar           :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816       - Kak Mai


Module :
1. 5 Resepi
2. 6 Jenis Filling
3. 3 Teknik menggulung
4. 3 Jenis Size ( L , M , Mini )
5. 6 design
     a) Chocolate Marble Swissroll
     b) Sri Kaya Pandan Swissroll
     c) Rainbow Swissroll
     d) Giraffe Swissroll
     e) Strawberry Swissroll
     f) Tiger Swissroll

PERHATIAN :

Untuk makluman semua setiap biji swissroll akan dibahagi kepada 4 bahagian sahaja. Setiap peserta akan membawa sebahagian dari setiap 6 jenis swissroll. Amat berbaloi untuk semua peserta membawa pulang.  


          



DECEMBER 2013 – Jadual Kelas MyCitarasa Asli Studio.

Kelas Continental Cake

Tarikh : 29 Disember 2013 (Ahad)

Masa : 10.00 am hingga selesai 
Lokasi : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL

Fee : RM 200.00
Deposit : RM 100.00

MBB : Citarasa Asli Trading

No/Acc : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai


Module :
1. Turkish Indulgence Cake

2. Chocomello Cake

Peserta akan diajar :
1- Teknik-teknik menghasilkan kek yang sangat sedap sehebat kek terkenal.
2- Teknik membuat kek yang gebu, moist serta royal.






Kelas 4 Jenis Kuih Talam

Tarikh : 28 Disember 2013 (Sabtu)

Masa : 9.30 am hingga selesai 
Lokasi : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar KL 

Student : Min 6 pax/ Max 10 pax

Fee : RM 180.00
Deposit : RM 100.00

MBB : Citarasa Asli Trading
No/Acc : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai


Module :
1. Talam Lapis Jagung Berkrim
2. Talam Sago Banjar
3. Talam Jala Emas
4. Koleh Kacang





Kelas 6 Jenis Kuih Frozen


Tarikh : 25 Disember 2013 (Rabu) – Cuti Umum Krismas


Masa : 9.30 am hingga selesai 
Lokasi : MyCitarasa Asli Studio, Bangsar 

Fee : RM 250.00
Deposit : RM 100.00

MBB : Citarasa Asli Trading
No/Acc : MBB - 5647 1750 7922 (sila sms/whatsapp pengesahan selepas bank-in dibuat)

Pengajar : Puan Nor
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai

Module :
1. Karipap Pusing Daging
2. Karipap Pusing Ayam
3. Karipap Pusing Sardine
4. Pulut Panggang
5. Cucur Badak
6. Kuih Bom
7. Pulut Inti

Resepi yang terbukti sedap dan marvelousss diakui oleh mereka yang pernah merasainya. Pastry yang begitu crispy dan tahan lama kerangupanya.

Perserta terhad kepada 10 orang sahaja. Rebutlah peluang ini sementara masih ada kekosongan





7/12/2013 - SABTU - 10:00AM

Venue :MyCitarasa Asli Studio, Bangsar, KL
min/max : 4 pax /  8pax

Fee : RM130  (Normal Price RM150)

KELAS ROTI JALA + Kari Ayam Kaww + Serawa Durian
(Free non stick Pan dan acuan bernilai RM100)


7/12/2013- SABTU - 2:00PM

Venue :MyCitarasa Asli Studio, Bangsar, KL
min/max :  4 pax /  8pax

Fee : RM180  (Normal Price RM200)

KELAS MARUKU MALATOPSS
__________________________________________________________________

8/11/2013 - AHAD – NO CLASS
 __________________________________________________________________

11/12/2013 - RABU - 2:00PM – Cuti Umum Selangor

Venue :MyCitarasa Asli Studio, Bangsar, KL
min/max :  4 pax /  8pax

Fee : RM280

KELAS CAKE IN BOX**TERHANGAT **

Module :
1. Melted Crispy Mars Bars in Box
2. Turkish Indulgence in Box
3. Caramel Banana Walnut in Box
__________________________________________________________________


14/12/2013 - SABTU - 9:30AM

Venue :MyCitarasa Asli Studio, Bangsar, KL
min/max :  5 pax /  10pax

Fee : RM190  (Normal Price RM200)

KELAS KEK CONTINENTAL
Module :
1-Turkish Indulgence Cake
2-Chocomello Cake

__________________________________________________________________

15/12/2013 - AHAD - 9:00AM

Venue :MyCitarasa Asli Studio, Bangsar, KL
min/max :  6 pax

Fee : RM380

KELAS PACKAGE PULUT KUNING WEDDING
(Free set toolbox kit)

__________________________________________________________________

21/12/2013- SABTU - 9:30AM

Venue :MyCitarasa Asli Studio, Bangsar, KL
min/max :  6 pax /  12pax

Fee : RM200

KELAS MINI CAKE SLICE
Module :
1. Ala Red Velvet Slice cake
2. Ala Tiramisu Slice Cake
3. Oreo Slice Cake
4. Fruity Slice Cake
5. Pandan Layer Slice Cake

Free resepi:
6. Cheezy Slice Cake
7. Blueberry Slice Cake
8. Ala Opera Slice Cake 
9. Choco Slice Cake
____________________________________________________________________

22/12/2013 - AHAD - 9:30AM

Venue :MyCitarasaAsli Studio, Bangsar, KL
min/max :  5 pax /  10pax

Fee : RM280

KELAS CAKE IN BOX**TERHANGAT **

Module :
 1. Melted Crispy Mars Bars in Box
2. Turkish Indulgence in Box
3. Caramel Banana Walnut  in box

22/12/2013 - AHAD - 3:00AM

Venue :MyCitarasa Asli Studio, Bangsar, KL
min/max :  4 pax /  8pax

Fee :RM180  (Normal Price RM200)

KELAS KELAS MARUKU MALATOPSS


____________________________________________________________________

25/12/2013 - RABU - 9:30AM  (Cuti Umum-  KRISMAS)

Venue :MyCitarasa Asli Studio, Bangsar, KL
min/max :  6 pax /  10pax

Fee : RM250

KELAS FROZEN
1.  Karipap Pusing Ayam
2. Karipap Pusing Daging
3. Karipap Pusing Sardin
4. Cucur Badak
5. Kuih Bom
6. Pulut Udang

Free Resepi – Pulut Inti
____________________________________________________________________

28/12/2013 - SABTU - 9:30AM

Venue :MyCitarasa Asli Studio, Bangsar, KL
min/max :  6 pax /  10pax

Fee : RM180

KELAS 4 JENIS KUIH TALAM
Module :
1. Koleh Kacang
2. Talam Sago Banjar
3. Talam Jala Emas
4. Talam Lapis Jagung Berkrim
           
____________________________________________________________________

29/12/2013 - AHAD - 9:30AM

Venue :MyCitarasa Asli Studio, Bangsar, KL
min/max :  5 pax /  10pax

Fee : RM190  (Normal Price RM200)

KELAS KEK CONTINENTAL
Module :
1-Turkish Indulgence Cake
2-Chocomello Cake

____________________________________________________________________

Berikut adalah tarikh-tarikh dibuka untuk Kelas Personal atau small group.

24/12/2013 - Selasa
26/12/2013 - Khamis
31/12/2013 - Selasa



PERHATIAN…..

Pembayaran deposit sebanyak RM100 hendaklah dimasukkan  ke dalam account seperti di bawah sebagai pengesahan kehadiran anda. Sila sms/message/whatsapp salinan slip pembayaran ke 017-5419816 atau email ke citarasaasli@gmail.com setelah deposit dilakukan.

MBB -  5647 1750 7922     Citarasa Asli Trading

Terimakasih.

Kak Mai
Citarasa Asli Trading






NOVEMBER 2013

Kelas Continental Cake

Tarikh : 18 November 2013 (Isnin)

Masa : 10.00 am hingga selesai 
Lokasi : Taman Balok Jaya, Kuantan Pahang 

Fee : RM 200.00
Deposit : RM 100.00

MBB : Maimunah Abdul Halim
No/Acc : 1641 0001 1253 (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai
013 – 9146166 - Noraliza Kamaruddin

Module :
1. Turkish Indulgence Cake

2. Chocomello Cake

Peserta akan diajar :
1- Teknik-teknik menghasilkan kek yang sangat sedap sehebat kek terkenal.
2- Teknik membuat kek yang gebu, moist serta royal.







Kelas Mini Cake Slice

Tarikh          : 17 November 2013 (Ahad)
                                       
Masa            : 9.00 am hingga selesai 
Lokasi          : Taman Balok Jaya, Kuantan Pahang  
            
Fee              :  RM 220.00
Deposit        :  RM 100.00

MBB            :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc         : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com

RSVP          :  017 - 5419816       - Kak Mai
                     013 – 9146166      - Noraliza Kamaruddin



Module :

1.  Ala Red Velvet Slice cake

2.  Ala Tiramisu Slice Cake

3. Oreo Slice Cake

4. Fruity Slice Cake

5. Pandan Layer Slice Cake


Free resepi: 

6. Cheezy Slice Cake

7.  Blueberry Slice Cake


8.  Ala Opera Slice Cake




Kelas Package Pulut Kuning Wedding 

Tarikh          : 16 November 2013 (Sabtu)

                                       
Masa            : 10.00 pagi hingga selesai 
Lokasi           : Taman Balok Jaya, Kuantan Pahang  
            
Fee              :  RM 380.00
Deposit        :  RM 100.00

MBB            :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc         : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)


Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com

RSVP          :  017 - 5419816       - Kak Mai
                    013 – 9146166      - Noraliza Kamaruddin
                

Module :


1.     Teknik pulut kuning hantaran
2.     Teknik membuat pulut 2 tingkat ( 2 tier )
3.     Teknik membuat pulut 3 tingkat ( 3 tier )
4.     Teknik membuat  kuning untuk berkat
5.     Teknik membuat ukiran sayur-sayuran ringkas
6.     Teknik menggubah menggunakan bunga segar
7.     Rendang pedas yang sedap dan marvelous

8.     Teknik membuat costing Pulut Kuning Perkahwinan mengikut package. Package Diamond, Package Delima dan sebagainya.

** setiap peserta akan membawa pulang sebiji pulut 9in (5kg) yang dihias sendiri
    - Percuma........ set tools box kit 








OKTOBER 2013


Kelas Kuih Terhangat Di Pasaran Kini

1- Kelas Kuih Koci Pulut Hitam ( Frozen )
2- Apam Beras Rainbow
3- Koleh Kacang
4- Talam Lapis Kacang Merah


Tarikh : 30 Oktober 2013 (RABU) 
Masa : 9 am hingga selesai
Lokasi : Citarasa Asli Studio, Lengkok Abdullah, Bangsar

Fee : RM 180.00
Deposit : RM 80.00

MBB : Maimunah Abdul Halim
No/Acc : 1641 0001 1253 (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai

Module:

1. Teknik membuat untuk mendapatkan inti kuih koci yang sedap, dan tahan lama.
2. Teknik membuat kuih koci yang lembut dan boleh dikukus banyak kali.
3. Teknik membungkus kuih koci yang kemas & comel.
4. Teknik membuat apam yang ringkas, gebu, lembut & boleh di sejuk bekukan
5. Teknik menghasilkan koleh kacang serta Talam Lapis Kacang Merah yang sedap serta mempunyai texture yang cantik


Jadi jangan tunggu lagi.......Kelas terhad kepada 8 orang sahaja. produk ini boleh dijadikan Ibu duit menjana pendapatan lebih untuk anda berniaga hanya dirumah sahaja....





Kelas 4 jenis Kuih Talam

Tarikh : 27 October 2013 (Ahad) 
Masa : 9.30am hingga selesai

Lokasi : Citarasa Asli , Lengkok Abdullah , Bangsar Kuala Lumpur

Fee : RM 180.00
Deposit : RM 80.00

MBB : Maimunah Abdul Halim
No/Acc : 1641 0001 1253 (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai


Module :
1. Talam Lapis Jagung Berkrim

2. Talam Mak Dara

3. Talam Ubi Kayu

4. Bingka Ubi


Teknik-teknik yang akan diajar:
1- Teknik menghasilkan talam yang menarik serta tekstur yang cantik
2- Teknik memotong kuih talam yang kemas dan dalam pelbagai saiz.
3- Teknik pembungkusan
4- Teknik pemasaran, promosi serta jualan kuih talam

Jadi jangan tunggu lagi.......Kelas terhad kepada 8 orang sahaja. Produk ini boleh dijadikan ibu duit menjana pendapatan lebih untuk anda berniaga hanya dirumah sahaja....





Tarikh : 26 October 2013 (Sabtu)

Masa : 9.30 pagi hingga selesai
Lokasi : Citarasa Asli Kitchen, Lengkok Abdullah Bangsar 


Fee : RM 380.00

Deposit : RM 100.00

MBB : Maimunah Abdul Halim
No/Acc : 1641 0001 1253 (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai

Module :

1. Teknik pulut kuning hantaran
2. Teknik membuat pulut 2 tingkat ( 2 tier )
3. Teknik membuat pulut 3 tingkat ( 3 tier )
4. Teknik membuat kuning untuk berkat
5. Teknik membuat ukiran sayur-sayuran ringkas
6. Teknik menggubah menggunakan bunga segar
7. Rendang pedas yang sedap dan marvelous
8. Teknik membuat costing Pulut Kuning Perkahwinan mengikut package. Package Diamond, Package Delima dan sebagainya.

** setiap peserta akan membawa pulang sebiji pulut 9in (5kg) yang dihias sendiri
- Percuma........ sebilah pisau ukir setiap peserta 








KELAS ROTI JALA + KARI AYAM KAWWW

Promosiiiiiii.........setiap peserta akan diberi hadiah Kuali non-stick khas untuk Roti Jala bersama acuan ajaib....

Tarikh : 20 Oktober 2013 (Ahad)
Masa : 3.00 pm hingga selesai 


Lokasi : Citarasa Asli Studio, Lengkok Abdullah, Bangsar

Fee : RM 150.00
Deposit : RM 50.00

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai

MBB : Maimunah Abdul Halim
No/Acc : MBB 1641 0001 1253 (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Module:

1. Teknik membancuh roti jala agar cantik dan licin
2. Teknik mudah untuk menjala tanpa mengotorkan dapur (selepas roti jala siap tak perlu nak mengikis mengemas dapur)
3. Teknik mendapatkan gulungan roti jala yang kemas
4. Teknik mendapatkan roti jala yang halus mulus dan gebu
5. Teknik mendapatkan kari ayam Kaww hingga menjilat jari
6. Yang paling ISTIMEWA !!!!!..... 1 kilo tepung boleh siap dalam 30 minit sahaja

Jadi jangan tunggu lagi.......Kelas terhad kepada 8 orang sahaja. produk ini boleh dijadikan Ibu duit menjana pendapatan lebih untuk anda berniaga hanya dirumah sahaja....

Setiap peserta akan membawa pulang bersama Roti Jala yang dijala dengan Kari Ayam Kawww........dan.......jangan lupa hadiah Kuali dan acuan ajaib.......lepas kelas boleh terus ambil order ......hebattt.....







Kelas Donut 

Tarikh : 19 October 2013 (Sabtu) - Petang

Masa : 3.00 petang hingga selesai 
Lokasi : Citarasa Asli Studio , Lengkok Abdullah Bangsar 

Fee : RM 200.00
Deposit : RM 50.00

MBB : Maimunah Abdul Halim
No/Acc : 1641 0001 1253 (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Pengajar : Agri Nurul
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai

Module :

1. Teknik membuat donut yang gebuzzz
2. Teknik mendapatkan texture donut yang lembut dan boleh bertahan kelembutannya selama 3 hari
3. Cara membuat pelbagai topping yang menarik dan marvelous
4. Cara menyediakan 8 jenis topping
5. 2 resepi BONUS
6. Percuma “ hadiah misteri “ untuk mendapatkan donut yang menarik

Cepat rebut peluang ini. Peserta terhad kepada 6 orang sahaja.






Kelas 4 jenis Kuih Talam

Tarikh : 19 October 2013 (Sabtu) - Pagi
Masa : 9.00am hingga selesai

Lokasi : Citarasa Asli , Lengkok Abdullah , Bangsar Kuala Lumpur

Fee : RM 180.00
Deposit : RM 80.00

MBB : Maimunah Abdul Halim
No/Acc : 1641 0001 1253 (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai


Module :
1. Talam Lapis Keladi

2. Talam Jala Emas

3. Talam Lapis Ubi Kayu

4. Cheezy Murtabak Creakers


Teknik-teknik yang akan diajar:
1- Teknik menghasilkan talam yang menarik serta tekstur yang cantik
2- Teknik memotong kuih talam yang kemas dan dalam pelbagai saiz.
3- Teknik pembungkusan
4- Teknik pemasaran, promosi serta jualan kuih talam

Jadi jangan tunggu lagi.......Kelas terhad kepada 8 orang sahaja. Produk ini boleh dijadikan ibu duit menjana pendapatan lebih untuk anda berniaga hanya dirumah sahaja....




KELAS ROTI JALA + KARI AYAM KAWWW

Promosiiiiiii.........setiap peserta akan diberi hadiah Kuali non-stick khas untuk Roti Jala bersama acuan ajaib....

Tarikh : 12 Oktober 2013 (Sabtu)
Masa : 3.00 pm hingga selesai 

Lokasi : Citarasa Asli Kitchen, Lengkok Abdullah, Bangsar

Fee : RM 150.00
Deposit : RM 50.00

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai

MBB : Maimunah Abdul Halim
No/Acc : MBB 1641 0001 1253 (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Module:

1. Teknik membancuh roti jala agar cantik dan licin
2. Teknik mudah untuk menjala tanpa mengotorkan dapur (selepas roti jala siap tak perlu nak mengikis mengemas dapur)
3. Teknik mendapatkan gulungan roti jala yang kemas
4. Teknik mendapatkan roti jala yang halus mulus dan gebu
5. Teknik mendapatkan kari ayam Kaww hingga menjilat jari
6. Yang paling ISTIMEWA !!!!!..... 1 kilo tepung boleh siap dalam 30 minit sahaja

Jadi jangan tunggu lagi.......Kelas terhad kepada 8 orang sahaja. produk ini boleh dijadikan Ibu duit menjana pendapatan lebih untuk anda berniaga hanya dirumah sahaja....

Setiap peserta akan membawa pulang bersama Roti Jala yang dijala dengan Kari Ayam Kawww........dan.......jangan lupa hadiah Kuali dan acuan ajaib.......lepas kelas boleh terus ambil order ......hebattt.....




KELAS  2013

JULY

Kelas Anika Puding Part 1

Tarikh : 13 July 2013 (Sabtu) 
Masa : 9.30am - 1pm

Lokasi : Citarasa Asli , Lengkok Abdullah , Bangsar Kuala Lumpur

Fee : RM 180.00
Deposit : RM 80.00

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai

MBB : Maimunah Abdul Halim
No/Acc : 1641 0001 1253 (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Module :
1. Puding Kaca
2. Puding Cendol
3. Puding Buih lychee
4. Puding Pandan Layer



___________________________________________________________

Kelas 4 jenis Kuih Talam

Tarikh : 20 July 2013 (Sabtu) 
Masa : 9.30am - 1pm

Lokasi : Citarasa Asli , Lengkok Abdullah , Bangsar Kuala Lumpur

Fee : RM 180.00
Deposit : RM 80.00

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai

MBB : Maimunah Abdul Halim
No/Acc : 1641 0001 1253 (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Module :
1. SeriMuka Durian Gula Merah
2. Bingka Cheese
3. Talam Sago Banjar
4. Talam Keladi Berlauk


______________________________________________________________

Kelas Anika Puding Part 1

Tarikh : 21 July 2013 (Ahad) 
Masa : 9.30am - 1pm

Lokasi : Citarasa Asli , Lengkok Abdullah , Bangsar Kuala Lumpur

Fee : RM 180.00
Deposit : RM 80.00

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai

MBB : Maimunah Abdul Halim
No/Acc : 1641 0001 1253 (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Module :
1. Puding Lumut
2. Puding ABC
3. Puding Gula Merah
4. Puding Custard Marble


_________________________________________________________

Kelas 4 jenis Kek Ekonomi

Tarikh : 26 July 2013 (Jumaat - Nuzul Quran) 
Masa : 9.30am - 1pm

Lokasi : Citarasa Asli , Lengkok Abdullah , Bangsar Kuala Lumpur

Fee : RM 200.00
Deposit : RM 100.00

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai 

MBB : Maimunah Abdul Halim 
No/Acc : 1641 0001 1253 (sila sms pengesahan selepas bank-in) 

Module :

1. Pine Nut Cheese Cake
2. Red Velvet Moist Cake
3. Lemon Fruity Cake
4. Pumpkin Spice Cake


_________________________________________________________

Kelas 4 jenis Kuih Talam

Tarikh : 27 July 2013 (Sabtu) 
Masa : 9.30am - 1pm

Lokasi : Citarasa Asli , Lengkok Abdullah , Bangsar Kuala Lumpur

Fee : RM 180.00
Deposit : RM 80.00

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai

MBB : Maimunah Abdul Halim
No/Acc : 1641 0001 1253 (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Module :
1. Talam Lapis Nyonya
2. Talam Tokyo
3. Talam Lapis Keladi
4. Murtabak Creakers


________________________________________________________

Kelas Anika Apam - Part 2

Tarikh : 28 July 2013 (Ahad) 
Masa : 9.30am - 1pm

Lokasi : Citarasa Asli , Lengkok Abdullah , Bangsar Kuala Lumpur

Fee : RM 180.00
Deposit : RM 80.00

Pengajar : Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP : 017 - 5419816 - Kak Mai

MBB : Maimunah Abdul Halim
No/Acc : 1641 0001 1253 (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Module :
1.  putri Ayu
2. Apam Beras
3. Apam Pisang Choclat rice
4. 
5. 
6. 

(gambar akan upload tak lama lagi)

____________________________________________________________

MEI

1 Mei 2013 (Rabu)

Kelas Continental Cake Red Velvet with Cheese Frosting

Tarikh          : 1 Mei 2013 (Rabu


Masa            : 11.30 pm hingga selesai 
Lokasi          : Citarasa Asli Kitchen,  Bangsar  
            
Fee              :  RM 90.00
Deposit        :  RM 50.00

Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com

RSVP          :  017 - 5419816       - Kak Mai

MBB            :  Maimunah Abdul Halim

No/Acc         : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Module :

1.  Red Velvet with Cheese Frosting
     
Student :
1. Tini, Bangsar
2. June, Cheras
3. Fara, Selayang
4. (kosong)
5. (kosong)
6. (kosong)

__________________________________________________________



28 April 2013 (Ahad)

Kelas Pulut Kuning Hantaran dan Rendang Pedas 

Tarikh          : 28 April 2013 (Ahad)

                                       
Masa            : 11.30 pm hingga selesai 
Lokasi          : Citarasa Asli Kitchen,  Bangsar  
            
Fee              :  RM 320.00
Deposit        :  RM 100.00

Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com

RSVP          :  017 - 5419816       - Kak Mai

MBB            :  Maimunah Abdul Halim

No/Acc         : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Module :


1.     Teknik untuk mendapatkan Pulut kuning yang lembut dan berkilat
2.     Teknik melapis pulut kuning dengan serunding agar tidak pecah
3.     Teknik mengukir sayur-sayuran dan menghias Pulut Kuning
4.     Teknik membuat pulut kuning 2 tingkat
5.     Rendang pedas yang sedap

** setiap peserta akan membawa pulang sebijik pulut 9in (5kg) yang dihias sendiri 

    - Percuma........ sebilah pisau ukir setiap peserta 

Student :
1. Wan , selayang
2. Hasnah Saidin
3. (kosong)
4. (kosong)





________________________________________________________________________

20 April 2013 (Sabtu)

Kelas Mini cake Slice

Tarikh          : 20 April 2013 (Sabtu)

                                       
Masa            : 11.30 am hingga selesai 
Lokasi          : Citarasa Asli Kitchen,  Bangsar  
            
Fee              :  RM 200.00
Deposit        :  RM 100.00

Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com

RSVP          :  017 - 5419816       - Kak Mai

MBB            :  Maimunah Abdul Halim

No/Acc         : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Module :

1.  Ala Red Velvet Slice cake
2.  Ala Tiramisu Slice Cake
3. Oreo Slice Cake
4. Fruity Slice Cake
5. Pandan Layer Slice Cake

Free resepi: 

6. Cheezy Slice Cake
7.  Blueberry Slice Cake
8.  Ala Opera Slice Cake

Student :

1.  Shuzima, Kpg Baru
2.  Laila
3   Sya Na (Ita)
4. (Kosong)
5. (Kosong)
6.(Kosong)
7.(Kosong)
8.(Kosong)


_____________________________________________________________

13 April 2013 (Sabtu)

Kelas Anika Puding - Part 2

Tarikh          : 13 April 2013 (Sabtu)

                                       
Masa            : 2.30 pm hingga selesai 
Lokasi          : Citarasa Asli Kitchen,  Bangsar  
            
Fee              :  RM 160.00
Deposit        :  RM 60.00

Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com

RSVP          :  017 - 5419816       - Kak Mai

MBB            :  Maimunah Abdul Halim

No/Acc         : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Module :

1.  Puding Lumut
2. Puding Marble
3. Puding Pelangi
4. Puding ABC
5. Puding Gula Merah
     
Student :
1. Azni, Wangsamaju
2. Shuzimah
3. (kosong)
4. (kosong)
5. (kosong)
6. (kosong)

_____________________________________________________________


7 April 2013 (Ahad) - FULL

Kelas Mini cake Slice

Tarikh          : 7 April 2013 (Ahad)

                                       
Masa            : 11.30 am hingga selesai 
Lokasi          : Citarasa Asli Kitchen,  Bangsar  
            
Fee              :  RM 200.00
Deposit        :  RM 100.00

Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com

RSVP          :  017 - 5419816       - Kak Mai

MBB            :  Maimunah Abdul Halim

No/Acc         : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Module :

1.  Ala Red Velvet Slice cake
2.  Ala Tiramisu Slice Cake
3. Oreo Slice Cake
4. Fruity Slice Cake
5. Pandan Layer Slice Cake

Free resepi: 

6. Cheezy Slice Cake
7.  Blueberry Slice Cake
8.  Ala Opera Slice Cake

Student :
1. Wan Zanita (Deposit RM100)
2. Suri Ayuna Homemade (Deposit RM100)
3. Pia Raman - confirm
4. Zyha Aiman (Deposit RM100)
5. Azlynna Omar (Deposit RM100)
6. Suhana Mohamad Said (Deposit RM100)
7. Jalilah Tahir
8. Hamim Abmama- confirm
9.  Kak Bit Kamal - 012 2586165


________________________________________________________



6 April 2013 (Sabtu)

Kelas Maruku Melatop


Tarikh          : 6 April 2013 (Sabtu)

                                       
Masa            : 11.30 pm hingga selesai 
Lokasi          : Citarasa Asli Kitchen,  Bangsar  
            
Fee              :  RM 200.00
Deposit        :  RM  100.00

Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com

RSVP          :  017 - 5419816       - Kak Mai

MBB            :  Maimunah Abdul Halim

No/Acc         : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)


Module :

     1. Pengenalan bahan-bahan maruku 
     2. Teknik membancuh maruku cepat dan bersih
     3. Teknik mengoreng maruku
     4.  Teknik membungkus maruku
     

Student :


1.  Shuzima Sidek

2.  (kosong)
3.  (kosong)
4.  (kosong)
5.  (kosong)
6.  (kosong)



________________________________________________________
31 March 2013 (Ahad)

Kelas Asas Kuih Talam 

Tarikh          :  31 March 2013 (Ahad)

Masa             :  11.00 am hingga selesai 
Lokasi           :  Citarasa Asli Kitchen    Bangsar  
            
Fee                :  RM170.00
Deposit         :  RM  70.00

Pengajar       :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP             :  017 - 5419816 - Kak Mai

MBB                :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:
1.     Talam Lapis Pelangi
2.     Seri Muka Pandan
3.     Talam Keladi Berlauk
4.     Kasui Nyonya

Student :

1.  Mel milly (FB)
2.  Laila
3.  (kosong)
4.  (kosong)
5.  (kosong)
6.  (kosong)




________________________________________________________


10 March 2013 (Ahad)

Kelas Roti Jala + Kari Ayam Power - 3 kekosongan

Tarikh          : 10 March 2013 (Ahad)
                                       
Masa            :  2.30 pm hingga selesai 
Lokasi          :  Citarasa Asli Kitchen,  Bangsar  
            
Fee              :  RM  70.00
Deposit        :  RM  50.00

Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP          :   017 - 5419816       - Kak Mai

MBB            :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc         : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)


Module :

     1. Teknik membancuh roti jala yang mudah dan cepat
     2.  Teknik mendapatkan roti jala yang lembut dan tahan lama
     3. Teknik menjala yang cepat. 1 kg tepung dalam masa 30 minit sahaja.
     4.  Teknik memasak kari ayam power, sedap dan pekat.
     

Student :


1.  Laili, Cheras

2.  Kak Romlah
3.  Wan Zanita
4.  (kosong)
5.  (kosong)
6.  (kosong)



____________________________________________________________



9 March 2013 (Sabtu)

Kelas Anika Tartlets - 4 kekosongan

Tarikh          : 9 March 2013 (Sabtu)
                                       
Masa            :  11.00 am hingga selesai 
Lokasi          :  Citarasa Asli Kitchen,  Bangsar  
            
Fee              :  RM160.00
Deposit        :  RM  60.00

Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP          :              017 - 5419816       - Kak Mai

MBB            :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc         : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)


Module :
     1. Tarts Pastry (tahan selama 6 bulan)
     2.  Fresh Fruit Tart,
     3.  Cheese Tart (Blueberry n Strawberry),
     4.  Egg Tart
     5.  Free Resepi

Student :


1.  Cik Siti

2.  Kawan Cik Siti
3.  (kosong)
4.  (kosong)
5.  (kosong)
6.  (kosong)


\
_________________________________________________________________________

26 February 2013 (Selasa)

Kelas Anika Puding - Tmn Andalas Klang
 - 2 kekosongan

Tarikh          : 26 Febuary 2013 (Selasa)
                                       
Masa           :  11.00 am hingga selesai 
Lokasi          :  Citarasa Asli Kitchen,  Bangsar  
            
Fee              :  RM160.00
Deposit        :  RM  60.00

Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP          :   017 - 5419816       - Kak Mai

MBB            :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc         : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:
1.     Puding Pandan Layer
2.     Puding Buih Lychee
3.     Puding Lumut
4.     Puding Kaca
5.     Puding Gula Merah

Student :

Terkini 11 orang penyertaaan




___________________________________________________________________________
23 February 2013 (Sabtu)

Kelas Puding,  Bingka dan 2 jenis Kuih Talam
 - 2 kekosongan

Tarikh          : 23 Febuary 2013 (Sabtu)
                                       
Masa           :  11.00 am hingga selesai 
Lokasi          :  Citarasa Asli Kitchen,  Bangsar  
            
Fee              :  RM170.00
Deposit        :  RM  70.00

Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP          :              017 - 5419816       - Kak Mai

MBB            :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc         : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:
1.     Puding Pandan Layer
2.     Bingka Cheese
3.     Talam Sago Banjar
4.     Talam Peanut Butter

Student :

1.  Puan Tini
2.  Puan Jun 
3.  Kawan Tini
4.  Maria, Kpg Baru (deposit RM70)
5.  (kosong)
6.  (kosong)


___________________________________________________________________________

27 January 2013 (Ahad)
Kelas 2 Jenis Bingka dan 2 jenis Kuih Talam
 - 1 kekosongan

Tarikh          : 27 January 2013 (Ahad)
                                       
Masa           :  11.00 am hingga selesai 
Lokasi          :  Citarasa Asli Kitchen,  Bangsar  
            
Fee              :  RM170.00
Deposit        :  RM  70.00

Pengajar     :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP          :  017 - 5419816 - Kak Mai

MBB            :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc         : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:
1.     Bingka Cheese
2.     Bingka Lapis Berlauk
3.     Talam Roti Paun
4.     Talam Peanut Butter

Student :

1.  Tun Nazma
2.  saliza 0133834501 
3.  suria 0166233209
4.  (kosong)


__________________________________________________________

24 January 2012 (Khamis)

Kelas Asas Kuih Talam - FULL

Tarikh          :  24 January 2013 (Khamis)

                                       
Masa              :  11.00 am hingga selesai 
Lokasi           :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar  
            
Fee                  :  RM170.00
Deposit         :  RM  70.00

Pengajar      :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP             :  017 - 5419816 - Kak Mai

MBB                :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:
1.     Talam Lapis Pelangi
2.     Seri Muka Pandan
3.     Talam Keladi Berlauk
4.     Kasui Nyonya

Student :

1.  Tini, Bangsar
2.  June Cheras
3.  Kak Romlah
4.  Norizan Sg Ramal
5.  Muadzam, Pahang
6. Muadzam, Pahang

Talam Keladi Berlauk


____________________________________________________________________

23 January 2012 (Rabu)

Kelas 4 jenis Kuih Talam - FULL

Tarikh          :  23 January 2013 (Rabu)

                                       
Masa              :  2pmm hingga selesai 
Lokasi           :  Taman Andalas , Klang

Fee                  :  RM170.00
Deposit         :  RM  70.00

Pengajar      :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP             :  017 - 5419816 - Kak Mai

MBB                :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:
1.    Seri Muka Pandan 
2.   Talam Pandan Nyonya
3.   Talam Lapis Ubi Kayu
4.  Talam Kacang Merah


Student :

1.  Kumpulan Puan Ros dan Puan Shima seramai 11 orang





______________________________________________________________________

20 January 2012 (Ahad)
Sesi Petang
Personal Kelas Roti Jala Kari Ayam dan Pulut Kuning Hantaran

Tarikh          :  20 January 2013 (Ahad)

                                       
Masa              :  3.00 pm hingga selesai 
Lokasi           :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar  
            
Resepi yang dipelajari:

1.     Roti Jala 
2.     Kari Ayam

Student :

1. Maizurah, Ipoh



Sesi Pagi
Personal Kelas 2 jenis Brownies

Tarikh          :  20 January 2013 (Ahad)

                                       
Masa              :  10.00 am hingga selesai 
Lokasi           :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar  
            
Resepi yang dipelajari:

1.     Chewy Gooey Yummy Brownies (Bake)
2.     Chocolate Steam Brownies Layered with Cheese (steam)

Student :

1. Laily, Cheras




______________________________________________________


16 January 2013 (Rabu)


Perasonal Kelas Japanese Crispy Cream Puff

Tarikh             :  16 January 2013 (Rabu)
                                       
Masa              :  11.00 pm hingga selesai 
Lokasi             :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar  
            
Fee                 :  RM 150.00
Deposit          :  RM  50.00

Pengajar      :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP               :  017 - 5419816 - Kak Mai
MBB                 :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:

1. Teknik mendapatkan Cream Puff yang Crispy tapi lembut
2. Teknik mendapatkan 'Royal' Cream untuk cream puff ....................'marvellous'


Student :


1.  Nor, Wangsamaju




 





__________________________________




Kelas Durian Crepe dan Japanese Crispy Cream Puff

Tarikh             :  5 January 2013 (Sabtu)
                                       
Masa              :  11.00 pm hingga selesai 
Lokasi             :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar  
            
Fee                 :  RM 200.00
Deposit          :  RM  50.00

Pengajar      :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP               :  017 - 5419816 - Kak Mai
 
MBB                 :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:

1. Teknik membancuh kulit crepe yang elastik dan tidak mudah koyak.
2. Teknik membuat Filing Durian Crepe yang enak seperti ais cream
3. Teknik mengulung Durian Crepe dalam  2 cara 
    - mengulung (roll) dan 4 segi(Bantal)
4. Teknik mendapatkan Cream Puff yang Crispy tapi lembut
5. Teknik mendapatkan 'Royal' Cream untuk cream puff ....................'marvelous'


Student :

1.  Tini, Bangsar
2.  June, Cheras
3.  (kosong)

 
 


_______________________________________________________________________
25 December 2012 (Selasa) - Krismas

Personal Kelas Bingka

Tarikh             :  25 December 2012 (Selasa)
                                       
Masa              :  10.00 am hingga selesai 
Lokasi             :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar  
            
Fee                 :  RM280.00
Deposit          :  RM 100.00

Pengajar       :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816 - Kak Mai
MBB                  :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:
1.  Bingka Cheese
2.  Bingka Lapis Berlauk'
3.  Durian Crepe

Student :

1.  Tun Nazma, Petaling Jaya








_________________________________________________________
 22 December 2012 (Sabtu)

Kelas Pulut Kuning Hantaran - 1 kekosongan

Tarikh             :  22 December 2012 (Sabtu)
                                       
Masa              :  10.00 am hingga selesai 
Lokasi             :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar  
            
Fee                 :  RM200.00
Deposit          :  RM  50.00

Pengajar       :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  017 - 5419816 - Kak Mai
MBB                 :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:
1.      Pulut kuning yang lembut dan berkilat
2.     Teknik melapis pulut kuning dengan serunding agar tidak pecah
3.      Teknik mengukir sayur-sayuran dan menghias Pulut Kuning
4.      Teknik membuat pulut kuning 2 tingkat

** setiap peserta akan membawa pulang sebijik pulut 9in (5kg) yang dihias sendiri 
    - Percuma........ sebilah pisau ukir setiap peserta 

Student :

1.  Maria, Kampung Baru
2.  (Kosong)



_____________________________________________________________


8 December 2012 (Sabtu)

Kelas Anika Kuih Talam - 1 kekosongan

Tarikh             :  8 December 2012 (Sabtu)
                                       
Masa              :  11.00 am hingga selesai 
Lokasi             :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar  
            
Fee                 :  RM160.00
Deposit          :  RM  60.00

Pengajar       :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP            :  017 - 5419816 - Kak Mai
MBB            :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:
1.      Bingka Cheese
2.      Talam Peanut Butter
3.      Talam Lembayung
4.      Talam Roti Paun

Student :

1.  Hana, TM Bangsar
2.  Rosyatimah, Ukay Height
3.  Kak Romlah, PJ
4.  (kosong)



 





_______________________________________________________________________

Kelas Durian Crepe dan Japanese Crispy Cream Puff

Tarikh             :  1 December 2012 (Sabtu)
                                       
Masa              :  2.00 pm hingga selesai 
Lokasi             :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar  
            
Fee                 :  RM 200.00
Deposit          :  RM  50.00

Pengajar      :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP               :  017 - 5419816 - Kak Mai
 
MBB                 :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:

1. Teknik membancuh kulit crepe yang elastik dan tidak mudah koyak.
2. Teknik membuat Filing Durian Crepe yang enak seperti ais cream
3. Teknik mengulung Durian Crepe dalam  2 cara 

    - mengulung (roll) dan 4 segi(Bantal)
4. Teknik mendapatkan Cream Puff yang Crispy tapi lembut

5. Teknik mendapatkan 'Royal' Cream untuk cream puff ....................'marvelous'


Student :

1.  Maria, Kampung Baru

2.  Puan Faezah, Bangsar
3.  Kak Timah, Shah Alam
4.  (kosong)


 
 


  _______________________________________________________________________________

 2 December 2012 (Ahad)


Kelas Mini Pack Cake 

Tarikh             :  2 December 2012 (Ahad)
                                       
Masa              :  11.00am hingga selesai 
Lokasi             :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar  
            
Fee                 :  RM 300.00
Deposit          :  RM 100.00

Pengajar      :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP               :  017 - 5419816 - Kak Mai
 
MBB                 :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:

1. Carrot Pineapple Cake with Cheese Frosting
2. Cadbury Chocolate cake
3. Yogurt Prune Cake
4. Caramel Salted Cake
5. Chocolate Moist Cake


"Setiap student akan bawa balik 5 biji kek"

Student :

1.  Maria, Kampung Baru

2.  (Kosong
3.  (Kosong)
4.  (Kosong)
5.  (kosong)


 
Caramel Salted Cake
 Yogurt Prune Cake
 Chocolate Moist Cake
Carrot Pineapple Cake with Cheese Frosting
 Cadbury Chocolate cake
 

____________________________________________________
 25 November 2012 (Ahad)



Kelas Anika Kuih Talam - 2 kekosongan

Tarikh             :  25 November 2012 (Ahad)

                                       
Masa              :  11.00 am hingga selesai 
Lokasi             :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar  
            
Fee                 :  RM160.00
Deposit          :  RM  60.00

Pengajar      :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP               :  017 - 5419816 - Kak Mai
 
MBB                 :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:
1.      Talam Jala Emas
2.      Talam Sago Banjar
3.      Talam Lapis Koleh Kacang
4.      Serimuka Durian Gula Merah

Student :


1.  Aziah, Ulu Kelang

2.  Hana, TM Bangsar
3.  Effa, Petaling Jaya
4.  (Kosong)

 24 November 2012 (Sabtu)


Kelas Anika Kuih Talam - FULL

Tarikh             :  24 November 2012 (Sabtu)
                                       
Masa              :  11.00 am hingga selesai 
Lokasi             :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar  
            
Fee                 :  RM160.00
Deposit          :  RM  60.00

Pengajar      :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP               :  017 - 5419816 - Kak Mai
 
MBB                 :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:
1.      Talam Jala Emas
2.      Talam Sago Banjar
3.      Talam Lapis Koleh Kacang
4.      Serimuka Durian Gula Merah

Student :

1.  Murni, PD

2.  Kawan  Murni, Nilai
3.  Kak Romlah, Pantai Dalam
4.  Tun Nazma, Petaling Jaya



_________________________________________________________________
 
13 November 2012 (Selasa) 
           
Kelas Durian Crepe dan Japanese Crispy Cream Puff

Tarikh             :  13 November 2012 (Selasa)
                                       
Masa              :  2.00 pm hingga selesai 
Lokasi             :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar  
            
Fee                 :  RM150.00 (Promosi 1st Class sahaja - Normal RM200)
Deposit          :  RM  50.00

Pengajar      :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP               :  017 - 5419816 - Kak Mai
 
MBB                 :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)








Student 13.11.2012 (Selasa - Deepavali)

1.  Aziyan , Triang Pahang
2.  (Kosong)
3.  (Kosong)
4.  (Kosong)
5.  (kosong)

______________________________________________ 

 3 November 2012 (Sabtu)

Kelas Anika Kuih Talam 

Tarikh             :  3 November 2012 (Sabtu)
Masa              :  2.00 pm hingga selesai 
Lokasi             :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar  
            
Fee                 :  RM160.00
Deposit          :  RM 100.00

Pengajar      :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP               :  017 - 5419816 - Kak Mai
 
MBB                 :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:
1.      Talam Lapis Kacang Merah
2.      Kasui Nyonya
3.      Bingka Lapis berlauk
4.      Talam Tokyo






Student:

1. Kak Ros, Ukay Height
2. Azni, Wangsamaju
3. Norsiah, Kpg Pasir
4. Zaila, Subang Jaya

 _____________________________________________________

 21 October 2012 (Ahad)  Open for any personal class
____________________________________
  
Personal Class - Continental Cake 

CANCEL
 - RECEIVED SMS FROM ARAH REQUEST TO CANCEL THE CLASS. TQ Arah,)

Tarikh             :  21 October 2012 (Ahad)
Masa              :  10.00 am hingga selesai 

Lokasi             :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar
            
Fee                 :  RM 380.00
Deposit          :  RM 100.00

Pengajar       :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com

Student          :  Arahchocolate
 
Resepi yang dipelajari:

1.     Russian Black and White
2.     Red Velvet with Cheese Frosting

3.     Plain Cake Russian Black and White + Red Velvet 
        (Extra charge requested by student- RM__)


 
   


___________________________________________________

20 October 2012 (Sabtu) 
  
Kelas Anika Kuih Talam - NILAI - CANCEL


Tarikh             :  20 October 2012 (Sabtu)
Masa              :  2.00 pm hingga selesai 

Lokasi             :  Syira Loke
    No. 22X, Exclavex Persada Murni
    Taman Enstek , Nilai
            
Fee                 :  RM180.00
Deposit          :  RM 100.00

Pengajar       :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP               :    017 - 5419816 - Kak Mai    - (citarasaasli@gmail.com)
                             013 - 2587130 - Syira Loke - (norlinaloke@yahoo.com)
 
MBB                : Maimunah Abdul Halim
No/Acc         : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)


Resepi yang dipelajari:

1.     Seri Muka Ombak Rindu
2.     Talam Sri Sarawak
3.     Talam Jala Emas
4.     Talam Lapis Keladi
5.     Seri Muka Durian Gula Merah






________________________________________________________________________

14 Oktober 2012 (Ahad)

 Kelas Anika Puding -  3 kekosongan lagi

Tarikh        :  14 Oktober 2012 (Ahad)
Masa         :  2 pm hingga selesai
Lokasi        :  Citarasa Asli Kitchen
                       Bangsar

Pengajar   :  Kak Mai –  http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP            :  017-5419816 - Kak Mai
                       
FEE               :  RM150.00
Deposit       :  RM 100.00
MBB              : Maimunah Abdul Halim
No/Acc       : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)
 

Resepi yang dipelajari:

1.
Puding Buih Lychee
2. Puding Kaca

3. Puding Cendol
4. Puding Pandan Layerd Pelangi




Student
1.  Azni, Wangsamaju
2.  Hasnah, Bangsar
3. (Kosong)
4. (kosong)
5. (kosong)
 ______________________________________________________________________________________

 6 Oktober 2012 (Sabtu)
 
Kelas Anika Kuih Talam  - SgBerteh, Klang
- FULL


Tarikh        :  6 Oktober 2012 (Sabtu)
Masa           :  2 pm hingga selesai
Lokasi        :  ITA's DELIGHT 
                         Lot 449 Jalan Sg. Berteh, Klang, Selangor    
             
Fee             :  RM180
 Deposit      :  RM 80.00
Pengajar   :  Kak Mai –  http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP            :  017-5419816 - Kak Mai
                          017-6757329 - Ita's Delights

Resepi yang dipelajari:
1. 
Seri Muka Ombak Rindu
2. Talam Jala Emas
2. Seri Muka Durian Gula Merah
3. Talam Lapis Pelangi
4. Talam Lapis Berlauk Bakar





____________________________________________________________________________


30 September 2012 (Ahad)

Kelas Anika Kuih Talam  - FULL

Tarikh             :  30 September 2012 (Ahad)
Masa              :  2.00 pm hingga selesai 
Lokasi             :  Citarasa Asli Kitchen
  Bangsar  
            
Fee                 :  RM160.00
Deposit           :  RM 100.00

Pengajar        :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP               :  017 - 5419816 - Kak Mai
 
MBB               :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:
1.      Talam Pelangi
2.      Seri Muka Pandan
3.      Talam Lapis Keladi
4.      Kasui Nyonya




Student:
1. Maria, Kampunag Baru
2. Zuraidah, Lengkok Abdullah Bangsar
3. Zaila, Subang Jaya
4.  Faezah, Bangsar

_____________________________________________________________________________

22 September 2012 (Sabtu)


Kelas Anika Kuih Talam Part 1 - Kuantan
- tinggal lagi 3 kekosongan sahaja
 
Tarikh             :  22 September 2012 (Sabtu)  
Masa              :  10.00 am hingga selesai 
 
Lokasi             :  Alieyza Homemade & Bakery
                            No. 10 Lorong 18
    Taman Balok Makmur
    Kuantan Pahang     
            
Fee                  :  RM 250.00
Deposit           :  RM 100.00

Pengajar       :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP                :  013-9146166 - Noraliza
   017-5419816 - Kak Mai

CIMB Bank    : Noraliza Kamaruddin
No/Acc         : 1305 0034 8665 20

Resit pembayaran mestilah di email kan ke:
noralizakamaruddin@gmail.com
atau fax ke: 09-583 6166 (sila tulis Kelas Talam Part 1)

Resepi yang dipelajari:

1.      Talam Pelangi
2.      Seri Muka Pandan
3.      Bingka Pandan Nyonya
4.      Talam Keladi Berlauk
5.      Talam Jala Emas

6.      Talam Lapis Kacang Merah
7.      Talam Tokyo
8.      Talam Suji Gula MErah
9.      Talam Roti Paun
10.   Talam Lapis Ubi Kayu
11.    ++ Free resepi  Talam Marble Chocolate






_____________________________________________________________________________


1 comment:

  1. Assalamualaikum,
    untuk dapatkan saffron stigma yang original ditambah dlm masakan,boleh hubungi saya di 014-6245445 atau www.zouksafrron.lot.my atau email ke zouksaffron@gmail.com

    ReplyDelete