Tuesday 22 April 2014

Kelas Chicken Pot Pie – 22/4/2014

Kelas Chicken Pot Pie berlangsung di MyCitarasa Asli Studio Bangsar dihadiri oleh:
1-     Zie Radz
2-     Faizah Khairuddin
3-     Kak Romlah

Ribuan terima kasih kepada semua peserta yang hadir ke kelas tersebut.

Bagi yang berminat untuk menempah/mempelajari teknik-teknik tersebut boleh PM Kak Mai Abdul Halim (FB) atau hubungi/whatsapp di 017 5419816. Untuk keterangan lanjut sila lawati : http://citarasa-asli.blogspot.com/
































Sunday 6 April 2014

Kelas Kek Sarang Semut– 6/4/2014

Kelas Kek Sarang Semut bersama Kak Mai telah dihadiri oleh:
1-     Zie Radz
2-     Razilasam
3-     Kak Romlah
4-     Anie Saniyah
5-     Zura
6-     Hasimah Shahari
7-     Siti Ayuna
8-     Wan Zanita

Kelas yang berlangsung di MyCitarasa Asli Studio diadakan dalam suasana santai & ceria

Ribuan terima kasih kepada semua peserta yang hadir.
Bagi yang berminat untuk menempah/mempelajari teknik-teknik tersebut boleh PM Kak Mai atau hubungi/whatsapp di 017 5419816. Untuk keterangan lanjut sila lawati : http://citarasa-asli.blogspot.com/











Kelas Koci Leleh – 6/4/2014

Kelas Koci Leleh bersama Kak Mai  telah berlangsung di MyCitarasa Asli Studio, Bangsar dalam suasana ceria dihadiri oleh:
1-     Kak Romlah
2-     Razilasam razali
3-     Roseliena Liena
4-     ZnZ
5-     Maria
6-     Zura
7-     Fauziah Othman
8-     Anie Saniyah

Peserta-peserta telah diberi tunjuk ajar serta teknik-teknik :
1-     Menghasilkan inti koci yang sedap
2-     Teknik membungkus
3-     Koci yang boleh disimpan frozen serta tahan lama

Ribuan terima kasih kepada semua peserta yang hadir…
Bagi yang berminat untuk menempah/mempelajari teknik-teknik tersebut boleh PM Kak Mai atau hubungi/whatsapp di 017 5419816. Untuk keterangan lanjut sila lawati : http://citarasa-asli.blogspot.com/








Saturday 5 April 2014

Kelas Pulut Kuning Hantaran – 5/4/2014

Kelas Pulut Kuning Hantaran bersama Kak Mai telah berlangsung di MyCitarasa Asli Studio, Bangsar dalam suasana santai dan ceria.
Antara yang hadir ke kelas tersebut adalah:
1-     Laila dari Teluk Intan
2-     Akmar 
3-     Lia dari Ipoh 
4-     Maziah
5-     Sherine 
6-     Aida
7-     Siti Ruzanah Salio 


Setiap peserta telah diberi tunjuk ajar serta teknik-teknik menghasilkan pulut kuning yang sedap dan cantik. Antara teknik-teknik yang diajar adalah:

1.     Teknik pulut kuning hantaran
2.     Teknik membuat pulut 2 tingkat ( 2 tier )
3.     Teknik membuat pulut 3 tingkat ( 3 tier )
4.     Teknik membuat  kuning untuk berkat
5.     Teknik membuat ukiran sayur-sayuran ringkas
6.     Teknik menggubah menggunakan bunga segar
7.     Rendang pedas yang sedap dan marvelous
8.     Teknik membuat costing Pulut Kuning Perkahwinan mengikut package. Package Diamond, Package Delima dan sebagainya.

Setiap peserta yang hadir juga membawa pulang sebiji pulut 9in (5kg) yang dihias sendiri beserta set tools box kit yang diberikan secara percuma
Ribuan terima kasih kepada semua peserta yang hadir.

Bagi yang berminat untuk menempah/mempelajari teknik-teknik tersebut boleh PM Kak Mai atau hubungi/whatsapp di 017 5419816. Untuk keterangan lanjut sila lawati : http://citarasa-asli.blogspot.com/