Monday 29 October 2012

3 November 2012 (Sabtu)

Kelas Anika Kuih Talam 

Tarikh             :  3 November 2012 (Sabtu)
Masa              :  2.00 pm hingga selesai 
Lokasi             :  Citarasa Asli Kitchen
    Bangsar  
            
Fee                 :  RM160.00
Deposit          :  RM 100.00

Pengajar      :  Kak Mai – http://citarasa-asli.blogspot.com
RSVP               :  017 - 5419816 - Kak Mai
 
MBB                 :  Maimunah Abdul Halim
No/Acc          : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)

Resepi yang dipelajari:
1.      Talam Lapis Kacang Merah
2.      Kasui Nyonya
3.      Bingka Lapis berlauk
4.      Talam Tokyo




Student:

1. Kak Ros, Ukay Height
2. Azni, Wangsamaju
3. Norsiah, Kpg Pasir
4.  Zaila, Subang Jaya

Wednesday 17 October 2012

..... PERHATIAN .....
20hb October (Sabtu) 

Citarasa Asli dibuka untuk sebarang 
Personal Class (D.I.Y) 
atau  
Group (min 2 pax - max 5 pax). 

Kelas Pilihan

1. Kuih Talam (min 3 jenis)
2. Continental Cake
3. Durian Crepe dan Japanese Cream Puff (terkini)
4. Puding 4 jenis 

Sila sms ke 017-5419816 atau 
email ke citarasaasli@gmail.com untuk sebarang petanyaan.

Terima Kasih.

Monday 15 October 2012

Kelas Anika Puding

Kelas Puding yang  telah berlangsung pada 14.10.2012

Kak Mai mengajar 4 jenis puding yang paling hangat sekarang iaitu:

1. Puding Cendol, 
2. Puding Buih Lychee, 
3. Puding Kaca dan 
4. Puding Pandan Layer. 

Ribuan terima kasih kepada Puan Azni dan Zaila kerana sudi untuk belajar.  Kepada Puan Maria .....next time akak buat kelas lagi ye. Sian Maria sebab anak kene demam campak tu yang tak dapat attend class.Bagi Puan Azni dan Zaila.............leh mula ambil order ye.............guna teknik Kak Mai ajar yang simple,mudah, bersih  dan sedap sangat.

  Puding Pandan Layer
11in x11in - 81 slice
RM30.00


Puding Buih Lychee
11in x11in - 81 slice
RM30.00


Puding Cendol
11in x11in - 81 slice
RM30.00


Puding Kaca
11in x11in - 81 slice
RM30.00


















Monday 8 October 2012

Kelas 5 Jenis Kuih Talam Di Ita's Delights

Kelas 5 jenis Kuih Talam telah berlangsung di Ita's Delight pada 3.10.2012 dengan jayanya. 

Kelas yang sepatutnya dihadiri 11 orang cuma dihadiri 9 orang sahaja. Pada hari tersebut 5 resepi diajar iaitu Talam Lapis Pelangi,Seri Muka Durian Gula Merah, Seri Muka Pandan Berlapis, Talam Jala Emas dan Bingka Berlapis Berlauk.  Semua pelajar berpuas hati pada kelas trsebut.

Terima kasih kepada student pada hari tersebut Kak Ita's Delights, Puan Fadzilah dan Puan Noraini dari Teluk Panglima Garang Klang, Puan Azizah Ismail dari Rawang, Puan Noora dan Puan Rasimah dari Port Dickson, Puan Endah dan Puan Midah dari Kajang dan juga Puan Ana dari Keramat Wangsa.














Tuesday 2 October 2012

Kelas Anika Puding - 7.10.2012

Kelas Anika Puding

Tarikh        :  14 Oktober 2012 (Ahad)
Masa         :  2 pm hingga selesai
Lokasi        :  Citarasa Asli Kitchen
                       Bangsar

Pengajar   :  Kak Mai –  http://citarasa-asli.blogspot.com/
RSVP            :  017-5419816 - Kak Mai
                       
FEE               :  RM150.00
Deposit       :  RM 100.00
MBB              : Maimunah Abdul Halim
No/Acc       : 1641 0001 1253  (sila sms pengesahan selepas bank-in)
 
Resepi yang dipelajari:

1.
Puding Buih Lychee
2. Puding Kaca

3. Puding Cendol
4. Puding Pandan Layered Pelangi





Student:
1. Azni, Wangsamaju
2. Hasnah, Bangsar
3. Zaila, Subang Jaya
4. Maria, Kampung Baru
5. (kosong)

Monday 1 October 2012

Kelas HandsOn 4 Jenis Kuih Talam

Kelas 4 Jenis Kuih Talam telah dijalankan pada  30.09.2012 (Ahad). 

Talam Lapis Keladi. Talam Lapis Pelangi, Ser Muka Pandan dan Kasui Nyonya telah diajar kepada Puan Maria, Puan Faezah, Puan Zuraidah dan Cik Zaila. Hasilnya begitu memuaskan dan semua berpuas hati dan enjoy semasa kelas.

Gambar semasa aktiviti kelas berlangsung.



 
 Puan Faezah tengaj mengacau kasui

 Pelajar sedang belajar teknik pengunaan loyang
  
 Talam Lapis Keladi

 
 Kasui Nyonya

 Seri Muka Pandan

 Talam Lapis Pelangi